Welkom bij OndernemendBloed! 

Voor ondernemers, doorduwers, voortrekkers en plantrekkers

 

In een hele reeks inspirerende video’s en podcasts neemt OndernemendBloed je mee in het passionele verhaal van verschillende ondernemers, doorduwers, voortrekkers, dromers en plannenmakers. Benieuwd hoe zij hun passie uitbouwen? Hoe zij hun dromen realiseren en hoe ze omgaan met tegenslagen? Hoe kijken zij naar de toekomst en wat willen ze zeker nog realiseren? 

OndernemendBloed interviewt héél wat inspirerende ondernemers en doorduwers. Zo zetten we Florian De Boeck en Louis-Philippe Broze met hun onderneming ‘Spentys’ in de kijker. Hoe zijn ze op het idee gekomen om – zonder medische voorkennis – 3D-geprinte braces op maat aan te bieden? 

Ook Dimitri Oosterlynck, de CEO van GIMBER, vertelt aan OndernemendBloed hoe hij na een aha-erlebnis een gemberdrank ontwikkelde waar hij een instant kick van krijgt. Benieuwd naar meer? Kijk, luister en laat je inspireren! 

We wensen je alvast veel plezier en hopen dat jouw ondernemershart – bij het bekijken en beluisteren van de OndernemendBloed-reeks – ook sneller gaat kloppen!

 

 

Ondernemer in de kijker

Dimitri Oosterlynck, CEO van GIMBER, kickt gemberdrank de wereld in  


Tijdens een bezoekje aan een Franse markt ontdekte CEO Dimitri Oosterlynck hét ingrediënt voor zijn alcoholvrije drank. Benieuwd naar het verhaal achter GIMBER, de alcoholvervanger die de wereld verovert?

Andere verhalen van #OndernemendBloed

Persoonbeeldje-WeCo-400x400

Adeline Fery: passie voor duurzame mode

Adeline Fery is ervan overtuigd dat mensen minder maar beter moeten kopen. Daarom besloot ze haar eigen boetiek op te richten. Met WeCo Store wil ze duurzame mode toegankelijker maken bij het grote publiek. Een uitdagende missie, want mensen zien duurzame alternatieven vaak als ontoegankelijk.

Lees haar verhaal

Persoonbeeldje-Spentys-400x400

Spentys: de medische wereld veroveren met 3D

Zonder enige medische kennis richtten Florian De Boeck en Louis-Philippe Broze Spentys op. Deze startup richt zich op de medische wereld en specifiek op de ontwikkeling van op maat gemaakte medische spalken. En dat in 3D-printing! Met de softwareoplossing van Spentys maken ziekenhuizen kwaliteitsvolle braces tegen lage kosten.

Lees hun verhaal

Persoonbeeldje-MovingRocks-400x400

Moving Rocks: ondernemen is … topsport

Na een jarenlange carrière in de bankensector, koos Dennis Scheyltjens ervoor om zijn loopbaan een nieuwe wending te geven. Hij richt een eigen onderneming op waarmee hij bedrijven laat bewegen. En dat mag je gerust letterlijk nemen: Moving Rocks laat ondernemers en personeelsleden samen sporten. Laat je hier inspireren!

Lees zijn verhaal

Sarolea 1

Caroline Basecqz: al van kindsbeen af gefascineerd door de bouw  

Gebeten door alles wat met de bouw te maken heeft, lanceerde Caroline haar eigen start-up om budgetbeheer in de bouw te vereenvoudigen. Benieuwd naar haar passie en hoe ze haar mannetje staat in de bouw?

Lees haar verhaal

De Greef 2

Samen sterk: kunstenaars John, Rachid en David 

Arabische letters, pointillisme  of neo-klassieke: met elk een eigen achtergrond én stijl bundelen deze 3 kunstenaars de krachten wanneer er exposities zijn. Een inspirerend verhaal dat toont hoe je samen sterker staat.

Lees hun verhaal

Website_Detailbeelden_Hamish_03

Guillaume Van Durme: een vormgever met een missie 

Guillaume Van Durme wuifde zijn vaste job vaarwel om zich als minimalistische vormgever op eigen projecten te storten. Nieuwsgierig naar dit unieke verhaal? Laat je alvast inspireren!

Lees zijn verhaal

Website_VierkanteBeelden_IDKit_Eline

Eline De Munck: een dame met een ondernemershart 

Durven ondernemen. Hoe doe je dat? Eline De Munck – CEO van Odette Lunettes – gaat er elke dag 100% voor! Een inspirerend verhaal over de overstap van het medialandschap naar het ondernemerschap. Een ding staat vast, aan passie is er bij Eline geen gebrek!

Lees haar verhaal

Website_VierkanteBeelden_IDKit_Hamish

Hamish Maertens: de jongste belegger van België 

Amper twaalf jaar oud was Hamish toen hij, samen met zijn ouders, zijn eerste stappen op de beurs zette. Vanwaar komt deze passie? En hoe gaat hij om met tegenslag op de beurs? Bekijk en beluister nu zijn verhaal. 

Lees zijn verhaal

Website_VierkanteBeelden_IDKit_PermaFungi

PermaFungi: oesterzwammen in de kelders van Tour & Taxis 

Oesterzwammen kweken uit koffiegruis, de zero waste-strategie verder uitbouwen, lampen maken uit afval én de jongerenwerkloosheid in de hoofdstad aanpakken: Julien Jacquet van PermaFungi ziet zijn circulaire project groots!

Lees zijn verhaal

Website_VierkanteBeelden_IDKit_Sarolea

Saroléa: motards in hart en ziel   

Wat doe je als je gepassioneerd bent door technologie en motors? Voor de broers Torsten en Bjorn Robbens was de combinatie van hun twee passies een evidentie toen ze in 2010 het oude motormerk Saroléa nieuw leven inbliezen.

Lees hun verhaal

Website_VierkanteBeelden_IDKit_DeGreef

Maison De Greef: de kracht van een familiezaak 

De juweliers- en horlogezaak ‘Maison De Greef’ is een begrip in Brussel én ver daarbuiten. Arnaud Wittmann, zaakvoerder én 6de generatie, vertelt hoe het is om een bedrijf te leiden met zo’n diepgewortelde familiegeschiedenis. 

Lees zijn verhaal

?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

 

Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
Vraag het hier aan >

Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

Alle tips op een rij