Aléna Lex-Deckers van B&B Les Doms d’Alfred


Een gesprek over de vrijheid als zelfstandige, tijd en de balans tussen werk en gezin.


Aléna is psychologe van opleiding en werkt nog halftijds in de sector, maar ze houdt zich het liefst van al bezig met haar eigen (creatieve) projecten. Ze is dan ook een creatieve duizendpoot die zich op verschillende projecten smijt: ze werkt als portretfotografe, schrijft en fotografeert voor haar eigen succesvolle reisblog ‘Jules et Jeanne’ en heeft samen met haar man een bijzondere B&B verbouwd waar ze gasten ontvangt. Heel wat verschillende projecten met één constante: haar kinderen komen altijd op de eerste plaats.

Kom in deze video van Ondernemend Bloed meer te weten over hoe vrijheid zorgt voor nieuwe inzichten (min. 1:59), waarom tijd Aléna’s grootste vijand is (min. 4:53) én hoe ze het moederschap combineert met het ondernemerschap (min. 5:25).

 


Volg ons


De hoogtepunten uit het verhaal van Aléna:

1. Gebruik de vrijheid als zelfstandige om jezelf uit te dagen

Vrijheid is voor Aléna erg belangrijk en zorgt voor een stroom aan nieuwe ideeën. “De creativiteit die ik voel borrelen sinds ik zelfstandig ben, is echt enorm. Ik werk dan ook aan veel projecten tegelijkertijd: de blog, als fotografe en als uitbaatster van een B&B. Maar ik hou daar echt van en krijg daardoor enorm veel energie.” Bovendien geeft het Aléna de mogelijkheid om een professioneel leven op maat uit te bouwen, wat niet wil zeggen dat ze niet hard moet werken. “Wel integendeel, in mijn hoofd is het nooit stil, ik ben altijd wel met iets bezig en daag mezelf ook steeds uit. En dat is iets dat ik ook aan andere ondernemers wil meegeven: blijf jezelf uitdagen.”

 

2. Durf als zelfstandige ook ‘neen’ te zeggen

Tijd is ongetwijfeld de grootste vijand van Aléna en haar creativiteit. “Daarom is het belangrijk om je focus goed te bewaren. Mijn hoofd schiet soms alle kanten uit en dan moet ik echt tegen mezelf zeggen: STOP. Een grote uitdaging voor mij is ook om ‘neen’ te durven zeggen. Net omdat ik zoveel wil doen, ben ik daar niet goed in. Maar als je verder wil als ondernemer, is het belangrijk om je grenzen te durven aangeven en je prioriteiten te stellen. Anders geraak je na een tijd helemaal opgebrand en ga je aan energie verliezen.”


“Ik doe er alles aan om mijn professionele en gezinsleven op elkaar af te stemmen. En dat werkt!” – Aléna Lex-Deckers – Creatieve duizendpoot


3. Laat je gezin niet ondersneeuwen door je werk

Voor Aléna is het altijd duidelijk geweest: haar kinderen komen steeds op de eerste plaats. Net ook om die reden besloot ze, na de geboorte van haar zoon en dochter, om als zelfstandige aan de slag te gaan. “Ik ga daar echt heel bewust mee om. En net omdat ik zelf mijn agenda kan bepalen, kan ik de balans tussen werk én prive bewaren. Bovendien geeft mijn blog ‘Jules et Jeanne’ me ook de kans om fantastische momenten met de kinderen te beleven. Dat zijn dus twee vliegen in één klap: ik kan doen wat ik graag doe, SAMEN met mijn gezin.”

 

Bekijk meer Ondernemend Bloed:


Met Ondernemend Bloed gaat Federale Verzekering
op zoek naar ondernemers met een straf en inspirerend verhaal waar je véél van kan opsteken. Check dus snel de passies en succesformules van andere doorduwers en vastpakkers.

Thumb_Laurens

Laurens Verbeke: “Als je voelt dat de energie er is moet je durven springen”

Laurens richtte met twee vrienden de B2B-fietsenzaak JOULE op. JOULE helpt bedrijven ...

 

Het verhaal van Laurens

Thumb_Melanie

Melanie Vanstaen: “Ik heb mijn leven (en garage) compleet omgegooid”

Enkele jaren geleden besloot Melanie voluit voor het ondernemerschap te gaan.

 

Het verhaal van Melanie

Thumb_Jean-Marc

Jean-Marc Duyckaerts: “Opportuniteiten zien als ondernemer? Da’s mijn ding”

Deze ondernemer beet zich vast in virtual en augmented reality om zo de vastgoedsector vooruit te …


Het verhaal van Jean-Marc

Federale Verzekering helpt ondernemers hun plannen uit te bouwen

Droom je van een onderneming, zit je bedrijf in de startblokken of wil je de verzekeringen van je onderneming herbekijken? In welke fase je als ondernemer ook zit: Federale Verzekering ondersteunt je als verzekeraar en ontzorgt je. Zo kan jij je focussen op wat écht telt: je passie.
Bekijk onze producten voor zelfstandigen
?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

 

Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
Vraag het hier aan >

Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

Alle tips op een rij