Sunita Van Heers van SuReal, een adviesbureau gespecialiseerd in duurzaamheid

Een gesprek over duurzaamheid als booming business, over inclusiviteit & diversiteit en de personal coach voor haar team. 

Sunita Van Heers kwam al vroeg in aanraking met het ondernemerschap tijdens haar tijd als voorzitster van de jongerenkamer van VOKA in Brussel. Dit inspirerende netwerk gaf haar goesting om haar schouders te zetten onder haar eigen onderneming: SuReal. Dit is een consultancybedrijf dat advies in duurzaamheid geeft aan (grote) vastgoedontwikkelaars. Een businessmodel dat in de lift zit, maar dat ook door de keuzes van Sunita zelf sterk groeit. 

In deze video kom je meer te weten over hoe een personal coach voor haar team het verschil maakt (min. 2:14), over het belang van een goed backup-systeem (min. 2:54) en waarom inclusiviteit en diversiteit op de werkvloer een must zijn (min. 3:28). 
Volg onsDe hoogtepunten uit het verhaal van Sunita

1. Investeer in je personeel

Voor Sunita is het erg belangrijk om in haar personeel te investeren, op allerlei vlakken. Een aspect dat ze hierbij sterk naar voren schuift, is de personal coach waar haar werknemers een beroep op kunnen doen. Deze coach, waar Sunita zelf eerst persoonlijk een beroep op deed, staat nu ook voor haar personeel klaar. “Je voelt dat investeren in mensen écht loont en ik vind het mijn taak als werkgever om werknemers te stimuleren en te laten groeien.”  

 

2. Weet dat opofferingen en keuzes maken erbij horen

Wie een cateringzaak heeft, weet dat een keuken cruciaal is. Op dat vlak heeft Melanie keuzes moeten maken en heeft ze een stukje van haar woning moeten ‘opofferen’ om de keuken van haar zaak in onder te brengen. “Dat was even wikken en wegen. Maar je weet dat je als ondernemer soms keuzes moet maken die een impact hebben op bijvoorbeeld je woon- en leefsituatie. In mijn geval, heel concreet, was het dat ik een stukje van mijn huis moest afgeven. Dat heeft voor een pak stof gezorgd én was ook een hele investering, maar nu is het de ideale uitvalsbasis van waaruit ik mijn zaak run.” 

 

“Ziek? Een slim back-up systeem garandeert continuïteit.

- Sunita Van Heers - SUReal

 

3. Omarm inclusiviteit en diversiteit

De vastgoedwereld is best nog wel een mannelijke wereld. En dat merkt Sunita zelf ook. Als CEO wil ze haar steentje hiertoe bijdragen en wil ze verandering stimuleren. Dat doet ze in de eerste plaats door zichzelf sterk naar voren te schuiven. “Ik ben er sterk van overtuigd dat verandering bij jezelf begint. Daarom wil ik mezelf, als vrouwelijke CEO en als persoon met een diverse achtergrond, op de voorgrond zetten en tonen aan anderen dat als je iets wil bereiken, dat ook kan. Bij SuReal is iedereen welkom en ik heb van gender balance, diversiteit en inclusiviteit vandaag in mijn bedrijf echt een punt gemaakt. Het kan anders en die verandering begint bij jezelf, als CEO, en zal dan automatisch doorsijpelen. ” 


Andere ondernemers aan het woord:

 

Met Ondernemend Bloed gaat Federale Verzekering op zoek naar ondernemers met een straf en inspirerend verhaal waar je véél van kan opsteken. Check dus snel de passies en succesformules van andere doorduwers en vastpakkers. 

Thumb_Happyformance

 

Laurence Vanhée: “Als ondernemer op het podium van TEDx staan? Check!” 

Met Happyformace stimuleert de onderneemster geluk op het werk. In haar conference tijdens TEDx … 

Het verhaal van Laurence

Thumb_Jean-Marc

 

Jean-Marc Duyckaerts: “Opportuniteiten zien als ondernemer? Da’s mijn ding

Deze ondernemer beet zich vast in virtual en augmented reality om zo de vastgoedsector vooruit te … 

Het verhaal van Jean-Marc

Thumb_Nutchel

 

Clémence Rousseau-Dumarcet: “Groeien is ook durven loslaten” 

Clémence opende een tweede vestiging van Nutchel Cabins. En groeien, dat brengt ook nieuwe … 


Het verhaal van Clémence

Federale Verzekering helpt ondernemers hun plannen uit te bouwen

Droom je van een onderneming, zit je bedrijf in de startblokken of wil je de verzekeringen van je onderneming herbekijken? In welke fase je als ondernemer ook zit: Federale Verzekering ondersteunt je als verzekeraar en ontzorgt je. Zo kan jij je focussen op wat ├ęcht telt: je passie.
Bekijk onze producten voor zelfstandigen
?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij