Steven Serneels 

Steven Serneels is een ondernemer pur sang. Wanneer hij een opportuniteit ziet, kan hij het niet laten om zijn tanden erin te zetten. Vandaag werkt hij hard aan Iristick, een slimme bril die het leven van ondernemingen één heel stuk vergemakkelijkt. Benieuwd naar zijn verhaal? En vooral hoe hij in elk project een sociaal luik wil inbouwen? Lees dan snel verder! 

Ondernemen zit niet in het bloed van Steven Serneels. Toch werd hij van thuis uit altijd gestimuleerd om nieuwsgierig én ondernemend te zijn. Dat resulteerde in een goedgevulde carrière waarbij sociaal ondernemen steeds een belangrijke rol speelt. Met een heel eigen kijk op ondernemen, smijt hij zich in unieke projecten. En het project waar hij vandaag vooral mee bezig is, is Iristick. 

 

 

1-2_BeeldInTekst-Steven-400x400_01-A

 

Iristick: het leven door een slimme bril

 

Nadat de Google Glass in Europa werd gelanceerd, vroeg Steven Serneels zich – samen met een businesspartner – af of ze niet meer met deze bril konden doen. Niet veel later werd Iristick geboren, een boeiend project waarbij een slimme bril ondernemingen helpt om een persoon vanop afstand te laten meekijken en -werken. Een handige tool op moeilijker bereikbare plekken zoals een boorplatform of op een windmolen.

 

Een sociaal ondernemer in hart en nieren

 

Steven werkt en leeft volgens het ‘Doing Good While Doing Business’-principe. Dat wil zeggen dat hij bij elk project ook iets wil terugdoen voor de maatschappij. Hij schreef zelfs mee aan een boek over dit onderwerp: ‘Allemaal Sociaal 3.0: kunnen ondernemers de wereld nog redden’. Met Iristick kunnen ze in Afrikaanse veldhospitalen verpleegsters laten bijstaan door een dokter op afstand. 

Steven Serneels is een topondernemer van wie je héél wat kan leren. Bekijk en/of beluister dus snel zijn verhaal en laat je inspireren! 

In de natuur bestaat er geen afval. Dat is dé inspiratie achter het innovatieve businessmodel van PermaFungi. Hun doel? Hun steentje bijdragen aan de stedelijke veerkracht. En innovatie, dat betekent risico’s nemen. Volgens Julien kan een bedrijf alleen maar groeien door trial and error. Idealistisch ondernemen? PermaFungi bewijst dat het kan! Hoog tijd om te achterhalen waar zijn ondernemershart sneller van gaat kloppen. Een ding is zeker: als ondernemer beschikt hij alvast over een gezonde dosis idealisme.  

 

Het verhaal van Steven:

 

"Moeten business en sociaal enagement eigenlijk wel gescheiden worden? " - Steven Serneels

 

1-4_Quotebeeld-Steven-550x300_01

 

De podcast met Steven Serneels:

Andere verhalen van #OndernemendBloed

Life balance

Samen sterk: kunstenaars John, Rachid en David 

Arabische letters, pointillisme  of neo-klassieke: met elk een eigen achtergrond én stijl bundelen deze 3 kunstenaars de krachten wanneer er exposities zijn. Een inspirerend verhaal dat toont hoe je samen sterker staat. 

Lees hun verhaal

Life balance

Guillaume Van Durme: een vormgever met een missie 


Guillaume Van Durme wuifde zijn vaste job vaarwel om zich als minimalistische vormgever op eigen projecten te storten. Nieuwsgierig naar dit unieke verhaal? Laat je alvast inspireren! 

Lees zijn verhaal

Life balance

Caroline Basecqz: al van kindsbeen af gefascineerd door de bouw

Gebeten door alles wat met de bouw te maken heeft, lanceerde Caroline haar eigen start-up om budgetbeheer in de bouw te vereenvoudigen. Benieuwd naar haar passie en hoe ze haar mannetje staat in de bouw?

Lees haar verhaal

?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij