Clémence Rousseau-Dumarcet van Nutchel Cabins 

 

Een gesprek over springen in trends, stress bij het ondernemerschap en groeien als onderneming. 

Clémence Rousseau-Dumarcet en haar zakenpartner hebben met Nutchel Cabins gevonden waar mensen vandaag naar op zoek zijn: rust en verbondenheid. Met Nutchel Cabins biedt ze, in het hartje van de Ardennen, een natuurpark aan met 26 Cosy Cabins. Het is een plek waar mensen – ver weg van drukte en technologie – tot rust komen. Achter de schermen gaat het er soms wel stressvol aan toe, zeker nu ze recent een tweede park openden. Maar dankzij haar team én haar vastberadenheid staat Nutchel Cabins er steviger dan ooit.  


In deze video van Ondernemend Bloed kom je meer te weten over het volgen van je intuïtie en belangrijke trends in de toeristische sector (min. 00:50), de stress achter de schermen (min. 2:55) en het groeien als onderneming (min. 3:38). 

 Volg ons


De hoogtepunten uit het verhaal van Clémence:

1. Volg trends, maar volg vooral ook je intuïtie

Al heel snel voelde Clémence aan dat het traditionele bedrijfsleven niets voor haar was. Ze rolde in de toeristische sector, zo deed ze bijvoorbeeld ervaring op bij Centerparcs, en opende enkele jaren geleden samen met een zakenpartner haar eigen park. Met Nuchel Cabins voelt ze perfect aan waar mensen vandaag – die even uit de dagelijkse routine willen ontsnappen – nood aan hebben. “Het concept groeide enerzijds vanuit mijn ervaring in de sector, maar ook vanuit een persoonlijk gevoel. Soms moet je als ondernemer gewoon je intuïtie volgen en durven springen. En met Nutchel Cabins hebben we een heel succesvolle sprong gemaakt.” 

 

2. Benoem stress en geef het een naam

Hoewel Clémence zich richt op een sector waarbinnen rust en ontspanning heel belangrijk zijn, is het achter de schermen toch vaak erg stressvol. Het klaarmaken van de huisjes is telkens weer een spurt. Ook het tweede park dat ze recent openden, zorgde voor spanning. “Als ondernemer moet je met die stress kunnen omgaan, dat is niet altijd evident. Je rustpunt vinden is erg belangrijk. En je kan je niet van de wijs laten brengen. Kijk vooruit, maar durf ook eens wat stappen terug nemen. Bekijk het vanop een afstand, dat leert je ook heel wat bij.”  


“Groeien? Dat is je goed organiseren en vertrouwen geven aan je team.”

 Clémence Rousseau-Dumarcet – Nutchel Cabins


3. Geef je team vertrouwen

Een groot park beheren en op hetzelfde moment een tweede park openen? Geen evidentie, dat ondervond ook Clémence. De basis om op een succevolle manier je onderneming te laten groeien, is volgens de onderneemster om je team vertrouwen te geven. “Het is erg belangrijk dat elke werknemer goed weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Bovendien staan we ook telefonisch steeds met elkaar in contact. En natuurlijk ook heel belangrijk wanneer je groeit: de organisatie. Je goed organiseren zal je heel wat kopzorgen besparen.” 

Bekijk meer Ondernemend Bloed:


Met Ondernemend Bloed gaat Federale Verzekering op zoek naar ondernemers met een straf en inspirerend verhaal waar je véél van kan opsteken. Check dus snel de passies en succesformules van andere doorduwers en vastpakkers. 

Thumb_Sureal

 

Sunita Van Heers: “Mijn personal coach staat klaar voor mijn personeel”

Met SuReal geeft Sunita duurzaam advies aan (grote) vastgoedontwikkelaars. Haar personeel is …

 

Het verhaal van Sunita

Thumb_Happyformance

 

Laurence Vanhée: “Als ondernemer op het podium van TEDx staan? Check!” 

Met Happyformace stimuleert de onderneemster geluk op het werk. In haar conference tijdens TEDx ...

 

Het verhaal van Laurence

Thumb_Jean-Marc

 

Jean-Marc Duyckaerts: “Opportuniteiten zien als ondernemer? Da’s mijn ding” 

Deze ondernemer beet zich vast in virtual en augmented reality om zo de vastgoedsector vooruit te …

 


Het verhaal van Jean-Marc

Federale Verzekering helpt ondernemers hun plannen uit te bouwen

Droom je van een onderneming, zit je bedrijf in de startblokken of wil je de verzekeringen van je onderneming herbekijken? In welke fase je als ondernemer ook zit: Federale Verzekering ondersteunt je als verzekeraar en ontzorgt je. Zo kan jij je focussen op wat écht telt: je passie.
Bekijk onze producten voor zelfstandigen
?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

 

Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
Vraag het hier aan >

Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

Alle tips op een rij