Florian De Boeck en Louis-Philippe Broze

 

Sinds hun veertiende droomden Florian De Boeck en Louis-Philippe Broze samen van een eigen onderneming. Zonder enige medische achtergrond richtten ze in 2017 een startup op die gespecialiseerd is in de ontwikkeling van op maat gemaakte medische spalken, en dat in 3D-printing!

De implementatie van 3D-technologie is vaak gebrekkig, te technisch en niet altijd in overeenstemming met de klinische eisen. Spentys biedt de medische sector een complete IT-oplossing aan. Met behulp van de software scannen chirurgen de ledematen die ze vervolgens in een 3D brace modelleren. Spentys zorgt ervoor dat de brace in 3D wordt geprint en dat het design aan de behoeften van de patiënt wordt aangepast.

 

 

BeeldInTekst-Spantys-400x400

 

Positieve impact in de wereld

 

Het idee om iets met 3D-printing te doen, heeft altijd geleefd bij Florian en Louis-Philippe. Tegelijk wilden ze ook een positieve impact hebben op de maatschappij en het dagelijks leven van mensen. Daarom leek de oprichting van deze startup hen niet zo gek, al werd het idee niet door iedereen positief onthaald. De twee ondernemers moesten zich bij familie en vrienden bewijzen, pas daarna kregen ze positieve feedback.

Grotere ambities

 

Nu heel wat toonaangevende gezondheidscentra op het Spentys platform vertrouwen, durven Florian De Boeck en Louis-Philippe Broze over de toekomst te dromen. Hun ambitie is het hun bedoeling dat ziekenhuizen de braces zelf kunnen printen. Daarnaast hopen de jonge ondernemers een manier te vinden om recycleerbare ortheses te creëren. Hoewel hun huidige ambitie in de medische sector ligt, sluiten ze de intrede van 3D-printing in een nieuwe sector niet uit.

 

Het verhaal van Florian en Louis-Philippe

 

"We willen een positieve impact op de maatschappij hebben.

 

Quotebeeld-Spentys-550x300

 

De podcast Florian De Boeck en Louis-Philippe Broze 

Andere verhalen van #OndernemendBloed

Life balance

Dimitri Oosterlynck: de man achter het succes van GIMBER

Na het zoveelste glas slechte wijn tijdens een evenement ging Dimitri Oosterlynck opzoek naar een alcoholvervanger die een kick geeft. Vele combinaties later ontstond GIMBER, een gemberdrank die de wereld verovert.

Lees zijn verhaal

Life balance

Moving Rocks: ondernemen is … topsport

Na een jarenlange carrière in de bankensector, koos Dennis Scheyltjens ervoor om zijn loopbaan een nieuwe wending te geven. Hij richt een eigen onderneming op waarmee hij bedrijven laat bewegen. En dat mag je gerust letterlijk nemen: Moving Rocks laat ondernemers en personeelsleden samen sporten. Laat je hier inspireren!

Lees zijn verhaal

Life balance

Adeline Fery: passie voor duurzame mode

Adeline Fery is ervan overtuigd dat mensen minder maar beter moeten kopen. Daarom besloot ze haar eigen boetiek op te richten. Met WeCo Store wil ze duurzame mode toegankelijker maken bij het grote publiek. Een uitdagende missie, want mensen zien duurzame alternatieven vaak als ontoegankelijk.

Lees haar verhaal

?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

 

Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
Vraag het hier aan >

Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

Alle tips op een rij