Jean-Marc Duyckaerts van VR-bedrijf Nirli


Een gesprek over zijn ondersteunende rol, stormen overwinnen en over hoe wie je bent je onderneming rijker maakt.


Jean-Marc Duyckaerts duikt graag in nieuwe avonturen. Zo richtte hij enkele jaren geleden zijn eigen zaak, Nirli, op. Hiermee richt hij zich op de vastgoedsector en wil hij toekomstige bouwplannen tot leven brengen met een VR-bril. Een onderneming met de toekomstvisie van een ondernemer die elke kans grijpt en niets liever doet dan nieuwe mogelijkheden exploreren. Daarbij heeft hij veel aandacht voor de groei en ontwikkeling van zijn team.

In deze video van Ondernemend Bloed kom je te weten hoe je als luisterend oor je team ondersteunt (min. 1:40), hoe je als onderneming stormen overwint (min. 2:20) en hoe zijn multiculturele achtergrond hem als ondernemer rijker maakt (min. 2:45)

 


Volg ons


De hoogtepunten uit het verhaal van Jean-Marc:

1. Ondersteun je medewerkers ook op moeilijke momenten

Om zijn onderneming naar een hoger niveau te brengen, investeert Jean-Marc veel in zijn medewerkers. Hij reikt hen tools aan zodat ze zich verder kunnen ontplooien, beter kunnen werken en ook beter kunnen samenwerken. Daarnaast wil hij binnen zijn onderneming ook een ondersteunde rol aanbieden. “Ik ben er voor mijn medewerkers op goede momenten, maar ook wanneer het even minder goed gaat. Ik geef hen weer moed zodat ze vooruit kunnen en weer energie hebben om onze klanten verder te helpen. Deze ondersteunde rol vind ik echt cruciaal.”

 

“Je goed laten omringen helpt je wanneer het even tegenzit” - Jean-Marc Duyckaerts - Nirli

 

2. Laat je goed omringen (zeker wanneer het stormt)

Tegenslag doorkruist wel eens het pad van elke ondernemer, ook bij Jean-Marc. Toch zijn dit momenten waarop hij veel leert en het belang van een goede medewerkers eens te meer inziet. Bij Nirli zijn ze in totaal met vijf medewerkers én een heel ecosysteem van andere partners en contacten: “Je laten omringen met de juiste mensen, dat is écht goud waard. Een goed team is een soort buffer die je zal beschermen bij tegenslag.” Bovendien zorgen moeilijkere momenten voor Jean-Marc ook voor nieuwe inzichten: hij legt de lat voor zichzelf en zijn team steeds hoger en wil nieuwe mogelijkheden verkennen.

3. Omarm de rijkdom van een multiculturele achtergrond

Als ondernemer, en als mens, is zijn multiculterele achtergrond een grote troef. “Ik stap makkelijker op mensen af en leer goed naar anderen te luisteren. Ik heb geleerd om tussen de lijntjes te luisteren. Soms moet ik me ook wat verdedigen, dat merk ik wel, maar dat is voor mij niet per sé iets negatiefs. Het opent de dialoog en maakt mij alleen maar sterker.” Daarnaast leerde het hem ook om soms eens te kijken naar iets vanuit een ander perspectief én benadrukt hij het belang van familie. “Als ondernemer, ongeacht je afkomst, is het belangrijk dat je je gesteund voelt. Dan voel je je als ondernemer echt een pak zekerder.”

 


Bekijk meer Ondernemend Bloed:


Met Ondernemend Bloed gaat Federale Verzekering
op zoek naar ondernemers met een straf en inspirerend verhaal waar je véél van kan opsteken. Check dus snel de passies en succesformules van andere doorduwers en vastpakkers.

Thumb_Laurens

Laurens Verbeke: “Als je voelt dat de energie er is moet je durven springen”

Laurens richtte met twee vrienden de B2B-fietsenzaak JOULE op. JOULE helpt bedrijven ...

 

Het verhaal van Laurens

Thumb_Melanie

Melanie Vanstaen: “Ik heb mijn leven (en garage) compleet omgegooid”

Enkele jaren geleden besloot Melanie voluit voor het ondernemerschap te gaan ...

 

Het verhaal van Melanie

 

Thumb_Jean-Marc

Aléna Lex-Deckers: “Ik jongleer tussen mama zijn en ondernemen”

Aléna is een creatieve duizendpoot. Ze heeft nog een vaste job, heeft haar projecten in bijberoep én …

 

Het verhaal van Aléna

Federale Verzekering helpt ondernemers hun plannen uit te bouwen

Droom je van een onderneming, zit je bedrijf in de startblokken of wil je de verzekeringen van je onderneming herbekijken? In welke fase je als ondernemer ook zit: Federale Verzekering ondersteunt je als verzekeraar en ontzorgt je. Zo kan jij je focussen op wat ├ęcht telt: je passie.
Bekijk onze producten voor zelfstandigen
?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij