Laurence Vanhée van consultancybedrijf Happyformance 

 

Een gesprek over hoe een burn-out zorgde voor een carrièrewending, waarom werkgeluk onderschat wordt en het podium van TEDx.  

Een burn-out was voor Laurence Vanhée een echte gamechanger: ze wilde zich focussen op wat voor haar belangrijk was en mee geluk op de werkvloer stimuleren. Met Happyformance (opgericht in 2013) geeft ze lezingen rond werkgeluk, organiseert ze workshops, geeft ze boeken uit, helpt ze bedrijven om in hun strategie werkgeluk mee op te nemen en lost ze crisissen op. En er is nog meer: zo heeft haar parcours haar ook al 3 keer op het podium van TEDx gebracht. 

In deze video van Ondernemend Bloed kom je meer te weten over hoe een burn-out Laurence stimuleerde om haar eigen zaak te starten (min. 00:46), wat ze gaan vertellen is op tijdens TEDx (min. 2:26) en waarom werkgeluk nog te vaak onderschat wordt (min. 4:10). 

 


Volg onsDe hoogtepunen uit het verhaal van Laurence

1. Doe wat je graag doet

Na een hobbelig parcours kwam Laurence in een burn-out terecht. Een zware periode: “Ik was in loondienst en ben te snel moeten groeien. De verantwoordelijkheden die ik kreeg waren te groot en dat begon te wegen. Ik kreeg een burn-out”, zegt Laurence. “Ik heb ongeveer een jaar thuis gezeten en heb veel aan introspectie gedaan. Uiteindelijk besefte ik dat ik enkel nog wilde doen wat ik graag deed én dat werkgeluk écht belangrijk is om je goed in je vel te voelen. Met Happyformance heb ik de kans om ook anderen te stimuleren in hun geluk en dat geeft mij als ondernemer veel voldoening.” 

 

2. Onderschat het belang van werkgeluk niet

Een koffiemachine of een mand met fruit: werkgeluk is meer dan wat oppervlakkige aanpassingen. Met ‘lapmiddeltjes’ pak je het probleem niet aan de kern aan. “Veel werkgevers onderschatten het belang van werkgeluk en denken met een paar kleine ingrepen er wel te komen. Maar het is veel meer dan dat,” zegt Laurence. “Het is mensen vertrouwen, appreciatie en autonomie geven. Als bedrijf moet je ervoor zorgen dat mensen de zin van hun werk inzien. Een fruitmand is fijn voor de sfeer, maar je moet veel dieper gaan dan dat. Praat met de werknemers, betrek ze”, aldus Laurence. “Werkgeluk stimuleren loont écht. Wist je dat werknemers die gelukkig zijn veel minder afwezig zijn, creatiever zijn en uiteindelijk zorgen voor een goede perceptie van het bedrijf? Niet de onderschatten, dus.”  

 

“Een simpele fruitmand zal het probleem niet oplossen, je moet echt dieper graven”

- Laurence Vanhée - Happyformance

 

3. Grijp kansen: misschien lonkt het podium van TEDx wel!

“TEDx is een plek om mensen te inspireren. Een presentatie duurt maar 18 minuten, dus je moet snel tot de essentie komen.” In totaal stond Laurence 3 keer op het TEDx-podium en vertelde ze over de transformatie die ze realiseerde bij een vorige werkgever, over de kern van haar onderneming: wat is werkgeluk en hoe stimuleer je het? En als laatste ging ze dieper in op de verwachtingen van jongeren naar werkgevers toe. “Een hele stap voor mij als ondernemer, dat grote podium. Maar het toont aan dat als je je ergens in vastbijt, je er ook wel echt komt.” 


Bekijk meer Ondernemend Bloed

 

Met Ondernemend Bloed gaat Federale Verzekering op zoek naar ondernemers met een straf en inspirerend verhaal waar je véél van kan opsteken. Check dus snel de passies en succesformules van andere doorduwers en vastpakkers. 

Thumb_Sureal

 

 

Sunita Van Heers: “Mijn personal coach staat klaar voor mijn personeel”

Met SuReal geeft Sunita duurzaam advies aan (grote) vastgoedontwikkelaars. Haar personeel is …

Het verhaal van Sunita

Thumb_Jean-Marc

 

 

Jean-Marc Duyckaerts: “Opportuniteiten zien als ondernemer? Da’s mijn ding”

Deze ondernemer beet zich vast in virtual en augmented reality om zo de vastgoedsector vooruit te …

Het verhaal van Jean-Marc

Thumb_Nutchel


 

Clémence Rousseau-Dumarcet: “Groeien is ook durven loslaten” 

Clémence opende een tweede vestiging van Nutchel Cabins. En groeien, dat brengt ook nieuwe … 

 

Het verhaal van Clémence

Federale Verzekering helpt ondernemers hun plannen uit te bouwen

Droom je van een onderneming, zit je bedrijf in de startblokken of wil je de verzekeringen van je onderneming herbekijken? In welke fase je als ondernemer ook zit: Federale Verzekering ondersteunt je als verzekeraar en ontzorgt je. Zo kan jij je focussen op wat écht telt: je passie.
Bekijk onze producten voor zelfstandigen
?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij