Guillaume Van Durme

 

Hij is een minimalistische vormgever die leegstaande panden omtovert tot échte pareltjes. Intussen is hij al 22 keer verhuisd en zet hij zijn missie onverminderd voort: “Het kan ook anders en dat is vooral de boodschap die ik wil uitdragen.” 


Een koffer en wat kleren. Dat is het enige dat Guillaume Van Durme uit Gent telkens met zich meeneemt wanneer hij zijn intrek neemt in een nieuw pand. Hij is een minimalistische vormgever die er zijn missie van heeft gemaakt om leegstaande panden, die moeilijk verkocht raken, onder handen te nemen en in te richten. Met een heel eigen visie op hoe hij zijn leven en werk vormgeeft, is hij de geknipte ondernemer om iets van bij te leren! 

 

1-2_BeeldInTekst-Guillaume-400x400_01

 

Ondernemen, maar dan anders

 

Guillaume is een ondernemer pur sang, dat voel je in alles wat hij doet. Hij bewandelt bewust niet de gangbare paden, maar probeert een eigen invulling te geven aan zijn leven en werk. “Ik had ooit een job van 9 to 5, maar dat was echt niets voor mij. Ik heb beslist om uit de ratrace te stappen. En vandaag kan ik – meer dan ooit – zeggen dat dit de juiste beslissing was.” .  

Méér... met minder

 

Panden inrichten is helemaal zijn ding. Zelf heeft Guillaume weinig materiële zaken. Ontspullen geeft Guillaume een gevoel van voldoening. “Je hebt echt niet veel nodig om gelukkig te zijn. En ik wil tonen dat je ook rijk kan zijn aan ervaringen. Vooral je eigen ding kunnen doen is heel waardevol. Een eigen invulling geven aan je leven, doen wat je écht graag doet, is voor mij het allerbelangrijkste.”

Over dromen en de toekomst

 

Guillaume beseft dat de manier waarop hij leeft niet voor iedereen realistisch is. “Met kinderen is dat al een stuk lastiger. Al geloof ik dat de kernwaarden van mijn project voor elk van ons van toepassing zijn. En zolang ik mijn projecten kan blijven vormgeven én me er zelf goed bij voel, blijf ik in hetzelfde ritme verder doen.” 

 

 

Het verhaal van Guillaume:

 

"Ik wil tonen dat het ook anders kan." - Guillaume Van Durme

 

1-4_Quotebeeld-Guillaume-550x300_01

 

De podcast met Guillaume:

Andere verhalen van #OndernemendBloed

Life balance

Caroline Basecqz: al van kindsbeen af gefascineerd door de bouw
 
Gebeten door alles wat met de bouw te maken heeft, lanceerde Caroline haar eigen start-up om budgetbeheer in de bouw te vereenvoudigen. Benieuwd naar haar passie en hoe ze haar mannetje staat in de bouw?

Lees haar verhaal

Life balance

Samen sterk: kunstenaars John, Rachid en David

Arabische letters, pointillisme  of neo-klassieke: met elk een eigen achtergrond én stijl bundelen deze 3 kunstenaars de krachten wanneer er exposities zijn. Een inspirerend verhaal dat toont hoe je samen sterker staat.

Lees hun verhaal

Life balance

Steven Serneels: een geëngageerde ondernemer  

Steven Serneels leeft volgens het ‘Doing Good While Doing Business’-principe. Benieuwd wat dit precies is? En hoe hij in elk van zijn projecten en ondernemingen een sociaal luik integreert? 

Lees zijn verhaal

?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij