Laurens Verbeke van B2B-fietsenzaak JOULE


Een gesprek over de validatiefase, zijn ecosysteem en hoe een sterk team uitbouwen!


Al van jongsaf speelde Laurens met het idee om zelf iets op te richten. In zijn studententijd ontmoette hij twee vrienden met dezelfde ambitie, maar pas jaren later richtten ze samen JOULE op. JOULE is een B2B-fietsenzaak die bedrijven helpt om de fiets als onderdeel van het mobiliteitsplan te omarmen. Van leasing tot onderhoud ter plaatse: JOULE ontzorgt de fietsende werknemer.

Kom in de video te weten waarom een validatiefase belangrijk is (min. 1:00), wat hij bedoelt met het ecosysteem van zijn onderneming (min. 2:25) en hoe een goed team het verschil maakt (min. 3:00).Volg onsDe hoogtepunten uit het verhaal van Laurens:

1. Haal alles uit de validatiefase

Voor Laurens en zijn twee kompanen hun bedrijf op de wereld loslieten, bouwden ze een validatiefase in. Een érg belangrijke stap volgens Laurens, en één die hij ook adviseert aan andere ondernemers en start-ups. Het is een fase waarin je als ondernemer kan kijken of je product steek houdt en of bedrijven en consumenten geïnteresseerd zijn. “Neem daar gerust je tijd voor, gebruik deze fase wijselijk,” aldus Laurens. “Maar wacht ook niet te lang, want op een bepaald moment – als je voelt dat de energie er is – moet je gewoon durven springen.”

 

2. Onderschat de kracht van een goed team niet

“Een goeie groep die samen naar een resultaat werkt: dat voelt voor mij niet aan als werken,” zegt Laurens. Je laten omringen door de juiste mensen met de juiste skills is voor Laurens dan ook een cruciaal element in het leiden van een onderneming. Hij richtte JOULE op samen met twee vrienden uit zijn studententijd, maar ook bij het aannemen van nieuwe mensen zoekt hij naar ‘de klik’. “Samenwerken met andere mensen geeft mij dan ook énorm veel energie.”


Samenwerken met anderen geeft mij de kick die ik nodig heb om het beste uit mezelf naar boven te halen- Laurens Verbeke - JOULE


3. Laat je omringen en ontzorgen door een sterk ecosysteem

Ondernemen doe je niet alleen, daar is Laurens heel duidelijk in. Hij laat zich omringen door zijn eigen vennoten, een goed team van werknemers én ook door externe partners. “Ondernemen is een heel ecosysteem, waarin je op zoek gaat naar de juiste partijen. Je staat als onderneming in het middelpunt, met klanten en collega’s, maar ook met bedrijven waarop je zelf als onderneming een beroep moet doen,” vertelt hij. De juiste afweging hierin maken is volgens Laurens niet te onderschatten.Bekijk meer Ondernemend Bloed:


Met Ondernemend Bloed gaat Federale Verzekering
op zoek naar ondernemers met een straf en inspirerend verhaal waar je véél van kan opsteken. Check dus snel de passies en succesformules van andere doorduwers en vastpakkers.

Thumb_Jean-Marc

 

Jean-Marc Duyckaerts: “Opportuniteiten zien als ondernemer? Da’s mijn ding”

Deze ondernemer beet zich vast in virtual en augmented reality om zo de vastgoedsector vooruit te …

 

Het verhaal van Jean-Marc

Thumb_Melanie

 

Melanie Vanstaen: “Ik heb mijn leven (en garage) compleet omgegooid””

Enkele jaren geleden besloot Melanie voluit voor het ondernemerschap te gaan.

 

Het verhaal van Melanie

Thumb_Aléna

 

Aléna Lex-Deckers: “Ik jongleer tussen mama zijn en ondernemen”

Aléna is een creatieve duizendpoot. Ze heeft nog een vaste job, heeft haar projecten in bijberoep én …

 

Het verhaal van Aléna

Federale Verzekering helpt ondernemers hun plannen uit te bouwen

Droom je van een onderneming, zit je bedrijf in de startblokken of wil je de verzekeringen van je onderneming herbekijken? In welke fase je als ondernemer ook zit: Federale Verzekering ondersteunt je als verzekeraar en ontzorgt je. Zo kan jij je focussen op wat écht telt: je passie.
Bekijk onze producten voor zelfstandigen
?
Hulp nodig?
Gaan

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Jouw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

Heeft u een klacht?
Meer info

Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
7 dagen/7 ! 

 

Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
Vraag het hier aan >

Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

Alle tips op een rij