?
Hulp nodig?
Gaan

Persoonlijke Ongevallenverzekering Scholieren

Je kan rekenen op de verzekering Persoonlijke Ongevallen Scholieren om tussenbeide te komen in de noodzakelijke medische kosten die niet terugbetaald worden door de sociale zekerheid, als je kind gekwetst raakt op school, thuis of het sportterrein, etc. Bij blijvende invaliditeit of overlijden wordt er een vergoeding uitbetaald in de vorm van een bedrag dat je op voorhand vastlegt.

Wat houdt dit in voor u?

 • Je kind is overal ter wereld verzekerd...
 • of het nu op school, op het sportterrein, op reis, tijdens de jeugdbeweging of thuis is.
 • Je kan een aanvullende rechtsbijstand onderschrijven

Waar dient u op te letten?

 • Je moet de waarborgen uitbreiden als je wil dat je kind ook verzekerd is als het een motorfiets gebruikt of als hij een gevaarlijke sport beoefend (hockey, rugby, karting, ...)
 • Je kan zelf de verzekerde sommen bepalen, maar er zijn limieten op de bedragen van de waarborgen 

Wie is er verzekerd?

Kinderen tussen 6 en 18 jaar.

 

 

Wat wordt er verzekerd?

 

De Persoonlijke Ongevallenverzekering Scholieren verzekert de ongevallen waarvan jouw kinderen het slachtoffer kunnen zijn op school, in de sportclub en in hun privéleven.

Wat wordt er niet verzekerd?

 

Wij komen niet tussen voor ongevallen die onder andere het gevolg zijn van:

 • Zelfmoord of poging tot zelfmoord
 • Weddenschappen en roekeloze daden
 • Hevige ruzie die u zelf heeft veroorzaakt
 • Vrijwillig begane misdaden
 • Dronkenschap

De waarborgen, uitsluitingen en limieten zoals hierboven beschreven zijn niet exhaustief. Raadpleeg de algemene voorwaarden en de IPID (raadpleegbaar onderaan deze pagina) voor je een verzekeringsovereenkomst onderschrijft.

 

 

Hoe vergoeden wij jou?

 

Bij een ongeval betaalt Federale Verzekering

een waardevolle tip

Een ongeval is snel gebeurd... En in vele gevallen kan men de aansprakelijke niet éénduidig aanwijzen. Of het nu een ongeval op school of in de sportclub is, het komt dikwijls voor dat de tussenkomst van hun verzekering slechts beperkt is. Redenen genoeg dus om je kind 24u op 24 te beschermen, waar hij of zij zich ook bevindt, met onze Persoonlijke Ongevallenverzekering Scholieren.

Wettelijke bepalingen

 

Op dit product is het Belgische recht van toepassing.

Het betreft een contract met een duur van 1 jaar, stilzwijgend verlengd voor dezelfde periode.

Heeft u een klacht?
Gelieve u dan in de eerste plaats te wenden tot de contactpersoon die belast is met uw dossier. Zijn/haar gegevens vindt u terug in onze briefwisseling. U kan uw klacht ook schriftelijk indienen op:

Federale Verzekering, Dienst Klachtenbeheer, Stoofstraat 12, 1000 Brussel.
Tel: 02 509 01 89 - beheer.klachten@federale.be 

Indien u niet tevreden bent met het antwoord van onze Dienst klachtenbeheer, kunt u zich richten tot de Ombudsman van de Verzekeringen, de Meeûssquare 35, 1000 Brussel - Fax: 02 547 59 75 - info@ombudsman-insurance.be

Deze bepalingen doen geen afbreuk aan uw recht om een rechtsvordering in te stellen. 

 

Iedere beslissing om de verzekering Persoonlijke Ongevallenverzekering Scholieren te onderschrijven, moet gebaseerd zijn op een uitgebreid onderzoek van het IPID en de algemene voorwaarden. Je vindt ze hieronder. 

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij