?
Hulp nodig?
Gaan
AdobeStock_180953964
particulieren
11 mei 2021

Federale Verzekering: een bevredigend financieel resultaat voor 2020 gezien de context

Brussel, 11 mei 2021 – Federale Verzekering, Belgische coöperatieve verzekeraar, realiseerde in 2020 een geconsolideerd nettoresultaat (vóór ristorno’s leven en niet-leven) van €84,2 miljoen. Dit resultaat is bevredigend, ondanks de daling van de inkomsten, gezien de huidige context. Het stelt de verzekeraar in staat zijn eigen vermogen te versterken, rekening houdend met de aanbevelingen in het kader van het voorzichtigheidsprincipe van de Nationale Bank van België. Het bedrijf deelt ook €8,2 miljoen winst met zijn klanten (ristorno’s leven en niet-leven).

Het geconsolideerde nettoresultaat stijgt

Het geconsolideerde nettoresultaat over het boekjaar 2020 (vóór toekenning van ristorno’s leven en niet-leven) bedraagt €84,2 miljoen. De volgende factoren hebben hiertoe bijgedragen: een stijging van de financiële opbrengsten; een daling van de last van schadegevallen; en een daling van de inkomsten van €521,1 miljoen in 2019 naar €459,7 miljoen in 2020 (inclusief de inkomsten van dochteronderneming Optimco) wat neerkomt op een daling van 11,78% ten gevolge van de COVID19-crisis. Deze daling moet worden genuanceerd: de verzekeringen niet-leven kenden een lichte omzetstijging, terwijl de levensverzekeringen in 2020 met 23% gezakt zijn tot het niveau van 2018. De levensverzekeringen kenden een uitzonderlijk hoge groei in 2018 (28%) en in 2019 (23%).

Dit resultaat maakt het mogelijk om het eigen vermogen van Federale Verzekering te versterken. De solvabiliteit bedraagt 146%, wat hoger is dan de wettelijke vereisten op dit gebied. De Nationale Bank van België, die toezicht houdt op de spelers in de Belgische verzekeringsmarkt, heeft vanuit het voorzichtigheidsprincipe alle verzekeraars uitdrukkelijk gevraagd om bijkomende reserves op te bouwen. Zo kunnen ze het hoofd bieden aan de onzekerheden in het kader van de pandemie en de lage rentevoeten. Om hieraan te voldoen moest de coöperatieve verzekeraar, ondanks het stijgende resultaat, het bedrag van zijn ristorno’s verlagen naar €8,2 miljoen voor 2020.

Tom Meeus, CEO van Federale Verzekering in 2020, onderstreept: ‘Voor onze continuïteit op lange termijn, en dus in het belang van onze klanten, voldoen we graag aan de vereiste van de Nationale Bank van België. De extra reserves die we opbouwen blijven sowieso binnen de onderneming, aangezien we als coöperatieve vennootschap geen externe aandeelhouders hebben die we moeten vergoeden.’

KERNCIJFERS 2019 2020
Balanstotaal* 
Technische reserves*
Premie-inkomsten (omzet)*
Geconsolideerd nettoresultaat voor ristorno’s*            
Winstdeling met de klanten   
Tewerkgesteld personeel (FTE op 31/12)


* Chiffres IFRS
€ 4,4 miljard
€ 2.8 miljard
€ 521,1 miljoen
€ 48,3 miljoen
€ 12,9 miljoen
675,1 € 4,6 miljard
€ 3 miljard
€ 459,7 miljoen
€ 84,2 miljoen
€ 8,2 miljoen
682,1
 

Hoe kunnen we je helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Ter plaatse

Zoek een kantoor of zetel

Jouw kantoor

Toegangsplan hoofdzetel

Berekening premie

 

Aanvraag offertes

  Jouw bescherming als klant

  Federale Verzekering stelt alles in het werk jouw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van jouw privéleven, het gebruik van jouw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

  De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. Je kan deze segmentatiecriteria raadplegen.

  Heeft u een klacht?
  Meer info

  Jouw persoonlijk toegang tot Federale Verzekering ?

  Alles weten over jouw contracten, jouw financiële producten of je gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale heb je toegang tot jouw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 
  7 dagen/7 ! 

   

  Meld je aanHeb je nog geen MY FEDERALE ?
  Vraag het hier aan >

  Heb je autoschade? Ontdek dan wat je moet doen:

  Autoschade, dat brengt altijd stress met zich mee.  Om extra stress te vermijden, hebben we een duidelijk stappenplan opgesteld.  En, goed nieuws! Federale Verzekering heeft alles voorzien om jou zo snel mogelijk terug op de baan te krijgen. Tip: kies meteen voor een erkend hersteller, waarmee Federale Verzekering samenwerkt. Zo hoef je zelf geen geld voor te schieten!

  Alle tips op een rij