?
Hulp nodig?
Gaan

Rechtsbijstand

De Rechtsbijstand is een verzekering die u de mogelijkheid biedt om u te laten bijstaan bij een geschil waarbij uw verzekerde voertuig betrokken is. Deze verzekering vergoedt de gerechtelijke kosten bij een burgerlijke procedure en de kosten voor de advocaten als u bijvoorbeeld wordt vervolgd wegens een verkeersovertreding, maar komt bv. ook tussenbeide als u een proces aanspant tegen de persoon die u bij een verkeersongeval schade heeft berokkend.

Onze troeven

  • Een waardevolle juridische bescherming
  • U staat niet voor verrassingen
Bereken uw premie

Bij strafrechterlijke vervolging kan u met de rechtsbijstand van Federale Verzekering rekenen op een tussenkomst in de honoraria van een door u gekozen advocaat. 

Als de schade opgelopen bij een ongeval verhaald moet worden op de tegenpartij die zijn aansprakelijkheid betwist, dan gebeurt dat eerst via minnelijke weg. In dat geval vertrouwt Federale Verzekering het dossierbeheer toe aan Dekra. Er is een tussenkomst voorzien in eventuele expertisekosten en andere stappen.

Als een gerechtelijke procedure dient ingeleid te worden, kan u zelf uw advocaat kiezen, waarbij ook hier voorzien is in een tussenkomst van de honoraria.

 

Hoe kunnen we u helpen?

Via telefoon : al klant

Tel: 02 509 04 11

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u

Via telefoon : nog geen klant

Tel: 0800 14 200

Ma - Vrij : 9u tot en met 17u       

Op afspraak

Zoek de adviseur uit uw regio

Uw persoonlijke adviseur


Uw bescherming als klant

Federale Verzekering stelt alles in het werk uw bescherming als klant te waarborgen en schikt zich naar de wettelijke bepalingen voor de bescherming van uw privéleven, het gebruik van uw gegevens en het bewaren van hun vertrouwelijkheid.

De maatschappij neemt alle noodzakelijke voorzorgen om belangenconflicten te vermijden, te voorkomen en te beheren. Ze baseert zich op objectieve criteria voor het aanvaarden van een risico, de tarificatie en de uitbreiding van de waarborgen. U kunt deze segmentatiecriteria raadplegen.

Meer info

Bent u al klant bij Federale Verzekering ?

Alles weten over uw contracten, uw financiële producten of uw gegevens,… met andere woorden, dankzij My Federale hebt u toegang tot uw volledig verzekerings/bellegingsportefeuille 24u/24, 7 dagen/7 ! 

Meld u aan

Hebt u nog geen toegangscode ontvangen
voor My Federale ?

Vraag deze hier aan